Mat på flyget

Mat på flyget

När du reser med Novair, Apollos eget flygbolag, ska det kännas som att semestern börjar redan ombord på flyget – kanske med en varm trerättersmåltid direkt till din plats? Det handlar om helhetsupplevelsen, där allt från smak till utseende, funktionalitet, hållbarhet och påverkan på miljön är viktigt. Vår meny är vald av och för Apollos passagerare, och vi är stolta över våra höga kundbetyg.

Semestern börjar ombord på Novair.

Observera! På grund av rådande situation serverar vi för närvarande inte bröd till maten samt kaffe eller te. Detta för att minimera risken för smitta. 

Här kan du se vad som finns att köpa ombord

Måltiderna bokas redan hemifrån, enkelt och bekvämt, och vårt menyutbud innehåller flera alternativ. Utöver standardmåltiden, Standard Meal, kan du välja vegetariskt eller annan specialkost, men också Superior Meal. Alla menyer består av liten förrätt, huvudrätt och efterrätt. Som avrundning ingår kaffe eller te - så nära man kan komma en restaurang på 10 000 meters höjd!

Vår ambition är att trots hög höjd skapa ett alternativ till en inplastad smörgås på stressiga flygplatser. En positiv matupplevelse är en välkomponerad måltid i lugn och ro, gärna i gott sällskap.

Lägg till mat på flyget

Redan bokat en resa? 

Lägg till mat på flyget via Min bokning eller ring oss på 0771-37 37 37.


Inte bokat en resa ännu?

Lägg till mat på flyget som tillval när du bokar på apollo.se.

Se övriga tillval till resan.


Menyer

Här presenteras de menyer som finns att välja mellan ombord på Novair.

Standard Meal

Standard Meal

Superior Meal

Superior Meal

Barnmeny

Barnmeny

Vegetarisk meny

Vegetariska alternativ

Specialmat

Specialmat

Dryck, dessert & snacks

Dryck, dessert & snacks

Superior frukost

Superior frukost


Visste du att?

Du behöver inte beställa till hela sällskapet

Nu kan du som flyger med Novair eller något annat charterflygbolag välja att beställa mat endast på utresan eller hemresan. Du behöver dessutom inte beställa mat till hela sällskapet utan bara till de som vill!

Maten förbereds lokalt på våra flygplatser

Måltider av god kvalitet måste vara fräscha och kännas hemlagade, därför prepareras måltiderna antingen samma dag som din flygning, eller eftermiddag/kväll dagen innan flygning. En viktig aspekt i vårt hållbarhetsarbete är att detta görs lokalt på våra flygplatser.

Vi är med och utformar menyerna...

Vi arbetar med tre leverantörer när det gäller våra matprodukter. Alla är utvalda med omsorg, där kvalitet och miljöhänsyn är de viktigaste urvalskriterierna. Vi utformar våra menyer tillsammans med huvudleverantören Dafgårds kockar. Apollos cateringchef Paul de Susini testar alla olika rätter och gör ett urval innan en referensgrupp sedan får betygsätta och välja ut favoriterna.

.. som är valda av och för våra passagerare

Visste du att man tappar ca 20 % av smakupplevelsen i luften? Därför testflyger vi alla rätter där våra passagerare ombord får vara med och ge sina omdömen om måltiden som serveras.


Våra miljövänliga matboxar

Anpassade matboxar för ett mindre avtryck i miljön

Vi är stolta över våra matboxar. De produceras i Sverige av kartong från Svenska skogar, och tillsammans med leverantören har vi anpassat boxarna för att passa just oss. De är enkla att använda på flyget och tar inte för mycket plats vid bordet, men det kanske bästa är att de väger så lite. Vi vill nämligen inte bara att maten ska serveras på ett trevligt sätt – den ska även vara bränsleeffektiv. Våra lätta matboxar sparar in ca 14 kg koldioxid per flygning, och ca 15 ton koldioxid per år, vilket ger ett mindre avtryck i miljön. Vi samlar dessutom in alla matboxar efter flygning och skickar dem till förbränning, så att inget slängs fel eller skräpar ner.

Just nu arbetar vi på att få bort all plast och till årsskiftet byts plastbesticken ut mot miljövänligare alternativ.


Medhavd mat

Tänk på att det inte tillåtet att ta med egen mat ombord, detta för att vi då inte kan garantera säkerhet och komfort för allergiker. Undantaget från detta är medhavd mat till spädbarn under 2 år.