Bagageregler när du flyger med Novair

Bagageregler när du flyger med Novair

Incheckat bagage

För att få checka in en resväska på flygplatsen måste du köpa till bagage. Välj själv vad som passar dig och betala bara för så många väskor du vill checka in. Handbagage ingår alltid. Lägg till bagage. Observera att Novairs tillåtna maxvikt måste följas. Det går att köpa till bagage på flygplatsen, men då mot en högre kostnad.

Bagage som checkas in ska vara förpackat för att tåla hanteringen på flygplatsen samt transporteras i flygplanets lastrum. Novair ansvarar inte för värdesaker som packats i incheckat bagage. Bagage som inte är en resväska, bag eller ryggsäck räknas som specialbagage med speciella regler. Läs mer om specialbagage och sportutrustning.

Tillåten maxvikt

Den tillåtna maxvikten för incheckat bagage är 20 kg + max 5 kg i handbagage.

Tillåten maxvikt för incheckat bagage

Observera att incheckat bagage enligt internationella regler aldrig får väga mer än 32 kilo per kolli – oavsett om du som passagerare väljer att betala för den överstigande vikten eller dela bagage med resesällskapet. Bagage som överstiger 32 kilo hanteras som fraktgods, alternativt kan vikten fördelas till fler kollin.

Extra bagagevikt

Vill du ha med dig mer bagagevikt än tillåtet går det bra att förbeställa övervikten på Novair Details till reducerat pris. Läs mer om övervikt och förbokning av extra bagagevikt.

Vassa föremål

Vassa föremål som saxar, nagelfilar, fickknivar och korkskruvar måste packas ner i bagaget som ska checkas in.

Bagage till barn

Barnens bagage

Handbagage

Handbagage

Specialbagage och sportutrustning

På många av våra destinationer väntar gröna golfbanor, cykelstigar och spännande dykvatten. För att vara säker på att få med sportutrustningen bör du förboka den. 

Läs mer

Övervikt

Om du vet med dig att du kommer att överskrida gränserna för tillåtet bagage kan du förboka den extra bagagevikten i förväg till förmånliga priser. 

Läs mer

Kvarglömt ombord

Har du glömt kvar något ombort på planet? Eller har du ditt bagage skadats under flygresan? Här kan du läsa mer om vad du kan göra för att få tillbaka ditt bagage.

Läs mer

 

Smart bagage

Försenat bagage

Djur ombord på flyget

Frakt och godstransporter

Förbjudet att packa ner

Lithiumbatterier och hoverboards