mat och dryck

Mat och dryck

Ombord på flygen med Novair finns speciella barnmenyer och du kan välja mellan flera olika specialmatsalternativ, som glutenfritt och vegetariskt. Till alla måltider serveras varmt bröd och som avrundning kaffe eller te.

Beställ mat på flyget

Gå till din bokning för att lägga till
måltider när du reser med Apollo.

Beställa mat

Måltiden ombord är ett tillval som du beställer via din researrangör. Novair har ingen försäljning av måltider eller smörgåsar ombord. Passa därför på att boka mat när du beställer resan hos din researrangör. Gå in på din bokning för att lägga till måltider om du reser med Apollo.  

Menyn ombord

Menyn varierar efter flygningens längd och tidpunkt på dygnet. Nedan kan du se de aktuella standardmenyerna. Menyn är omsorgsfullt komponerad och består av förrätt, varmrätt och efterrätt eller chokladbit. Till alla måltider serveras också varmt bröd. Som avrundning ingår kaffe eller te till alla måltider. Kall dryck ingår inte till måltiderna, men vi har ett omfattande sortiment av dryckesvaror, tilltugg och snacks till förmånliga priser ombord.

Barnmeny

Våra små passagerare ombord, barn från 2 till 11 år får en speciell barnvänlig meny serverad. Kabinpersonalen serverar alltid barnen först så att de vuxna ska kunna hjälpa barnen utan att deras egen mat svalnar.

Mat för spädbarn under 2 år

Då de allra minsta barnen har olika matrutiner serverar vi ingen mat till barn under 2 år. Vår kabinpersonal hjälper dock gärna till att värma medhavd barnmat i våra varmluftsugnar.

Medhavd mat

Dessvärre är det inte tillåtet att ta med egen mat ombord, detta för att vi då inte kan garantera säkerhet och komfort för allergiker. Undantaget från detta är medhavd mat till spädbarn under 2 år.

Specialmat

Vi erbjuder följande specialkoster eller dieter: 

  • Diabetes 
  • Glutenfri
  • Laktos- och mjölkproteinfri
  • Vegan
  • Vegetarisk

Specialmenyn beställs och betalas hos din researrangör i samband med att resan bokas eller senast 5 dagar före aktuell avgång. Om du som allergiker lider av svår allergi eller av flera olika allergier, rekommenderar vi att du tar med dig egen mat ombord. Om du behöver ha med egen mat för förtäring ombord vill vi att du meddelar vår kundservice, så att vi i vår tur kan meddela besättningen.

Meny för utresa med Novair

Förrätt
En härlig skagenröra. Som tillbehör finns smör, kex och mjukost.

Varmrätt
Kyckling med curry och sesam.

Efterrätt
Choco coconut med kaffe eller te (påtår ingår givetvis).

Barnmeny
En favorit med lasagnette och päronjuice, smör, kex och mjukost. Mini choco cookie att avrunda måltiden med.

Meny för hemresa med Novair

Förrätt
Cesarsallad baserad på korngryn. Smör, kex och mjukost.

Varmrätt
Wallenbergare.

Efterrätt
Brownie med en kopp kaffe eller te (påtår ingår givetvis).

Barnmeny 
Köttbullar i gräddsås med mos, broccoli och minimorötter. Smör, bröd och mjukost. Choco chip cookie till efterrätt.

Observera att ändringar kan ske i menyerna.