Spädbarn 0-2 år

Resa med spädbarn

Resa med nyfött barn
Här gäller det att allmänhälsan är god både hos mor och barn. Barnet måste vara minst sju dagar gammalt och helt friskt.
 
Placering under resan
Det är tillåtet med två spädbarn per vuxen, dock måste då ett av barnen sitta i ett babyskydd som kräver ett extra säte. Spädbarn ska sitta i vuxen persons knä under flygturen. För barnets säkerhet får du låna ett speciellt säkerhetsbälte av kabinpersonalen som fästes i ditt eget säkerhetsbälte under start och landning. En speciell babyflytväst kommer också att delas ut.

Vagga och babyskydd
På vissa platser och flygplanstyper finns det möjlighet att använda en hängvagga som placeras på väggen framför er. För bokning och information om babyvagga, gå till Novair Details. Barnet ska väga högst 10 kg och får inte vara över 70 cm lång. Babyskydd kan medtas, men den måste då vara placerad i ett eget säte som bokas som ordinarie flygstol hos din researrangör. Det är inte tillåtet för den vuxne passageraren att ha ett babyskydd i knät. Kravet för att få ta med en bilbarnstol är att den ska vara CE-märkt samt att den ska kunna placeras framåtvänd i flygplansstolen.

Uppvärmning av mat
Novair tillhandahåller ingen mat för spädbarn, dock hjälper vår kabinpersonal till med att värma barnmatsburkar, vällingflaskor och dylikt.

Bagage
För information om vilka regler som gäller för bagage när man reser med spädbarn - se här.